Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κορινθία, σεμινάρια με θέμα τον οίνο

Κορινθία, σεμινάρια με θέμα τον οίνο

Ως γνωστόν, η Κορινθίαδιαθέτει μεγάλο πλούτο αγροτικών προϊόντων, μεταξύ των οποίων το σταφύλι και τα παράγωγά του (σταφίδα και κρασί), που κατείχαν ανέκαθεν σημαντική θέση. Με πρωταγωνιστή το φημισμένο Αγιωργήτικο Νεμέας, με τη μακραίωνη ιστορία, αλλά και άλλες ποικιλίες σταφυλιών που προσαρμόστηκαν ιδανικά στις τοπικές εδαφοκλιματικές συνθήκες, τα κρασιά της ευρύτερης περιοχής συνεχίζουν δυναμικά την […]

Ως γνωστόν, η Κορινθίαδιαθέτει μεγάλο πλούτο αγροτικών προϊόντων, μεταξύ των οποίων το σταφύλι και τα παράγωγά του (σταφίδα και κρασί), που κατείχαν ανέκαθεν σημαντική θέση. Με πρωταγωνιστή το φημισμένο Αγιωργήτικο Νεμέας, με τη μακραίωνη ιστορία, αλλά και άλλες ποικιλίες σταφυλιών που προσαρμόστηκαν ιδανικά στις τοπικές εδαφοκλιματικές συνθήκες, τα κρασιά της ευρύτερης περιοχής συνεχίζουν δυναμικά την πορεία τους και ανταποκρίνονται με μεγάλη επιτυχία στις διεθνείς προδιαγραφές ποιότητας και ανταγωνισμού, διαθέτοντας μεγάλες προοπτικές εξέλιξης.

Με δεδομένη την αγάπη για την περιοχή και τα κρασιά της, την επιθυμία επιμόρφωσης επαγγελματιών και οινόφιλου κοινού σε θέματα που αφορούν την οινική τέχνη και τεχνική, αλλά και με απώτερο στόχο την ανάδειξη και την προβολή των τοπικών προϊόντων, την οινική εκπαίδευση-διασκέδαση του ενημερωμένων καταναλωτών, οι οινικοί σύμβουλοι-γευσιγνώστες Ιωάννα Δαβλέρη και J.P. Jovani της εταιρίαςΕΥΟΙΝΕΥΑΝ( Κόρινθος), οι οινοποιοί Ιλιάνα Πιτσιλίδου και Νίκος Μαντάς (Δεντρό Κορινθίας) και οι ξενοδόχοι Δάφνη Μαυρομμάτη (Daphne’s Club Hotel Apartments,Συκιά Κορινθίας) και Δημήτρης Λιακόπουλος (Lido Hotel, Μελίσσι Κορινθίας) διοργανώνουνσειρά σεμιναρίων με θέμα τον οίνο.

Η σειρά σεμιναρίων γευσιγνωσίας οίνων προσφέρει τη δυνατότητα ξενάγησης στις οινοπαραγωγικές περιοχές και ποικιλίες της Ελλάδας και του κόσμου, εισαγωγής στις βασικές αρχές της οινοπαραγωγής και στο σύνθετο κόσμο της οινικής απόλαυσης, αποκάλυψης των μικρών μυστικών του εμπνευσμένου οινοποιού και απομυθοποίησης της τέχνης της εκτίμησης του ποιοτικού κρασιού.

Τα σεμινάρια περιλαμβάνουν μια εισαγωγική δίωρη συνάντησηκαι, στη συνέχεια, 3 αυτόνομους κύκλους, ο καθένας από τους οποίους συνίσταται σε 3 δίωρες συναντήσεις. Παράλληλα θα διοργανώνονται και μοναδικές συναντήσεις, αφιερωμένες στην προσέγγιση ενός θέματος κάθε φορά (θεματικές βραδιές).

Η συμμετοχή είναι ανοιχτή σεεπαγγελματίεςκαι στο γενικό κοινό, ενώ δεν απαιτείται καμία πρότερη γνώση του αντικειμένου. Ηεισαγωγική συνάντησηθα πραγματοποιηθεί στις15 Μαρτίου 2014, στις 7:00 μ.μ., με θέμα «Γνωριμία με τον κόσμο του κρασιού» (η απόλαυση που προσφέρει το κρασί και οι παράγοντες που καθορίζουν την ποιότητά του, πώς να επιλέξετε, να αναγνωρίσετε και να σερβίρετε το κρασί ανάλογα με την περίσταση, γευστική δοκιμή και εκτίμηση του κρασιού, συντήρηση και αποθήκευση του κρασιού, σύνθεση και διαχείριση της κάβας, γευστική δοκιμή και σχολιασμός 4 κρασιών).

Τα σεμινάρια των δύο πρώτων κύκλων θα διεξαχθούν στο ξενοδοχείο Daphne’s Club Hotel Apartments, στη Συκιά Κορινθίας, ενώ τα σεμινάρια του τρίτου κύκλου θα διεξαχθούν στο ξενοδοχείο Lido Hotel, στο Μελίσσι Κορινθίας.

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων

Ιωάννα Δαβλέρη
ΕΥΟΙΝ ΕΥΑΝ – ΟΙΝΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Εφύρας 1Β – Κανταρέ – Κόρινθος 20100
Τηλ./Fax 27410 23422 & 6977451531

Πληροφορίες σχετικά με τους χώρους διεξαγωγής των σεμιναρίων

Δάφνη Μαυρομμάτη
Daphne’s Club Hotel Apartments
Οδός Σικελιανού – Συκιά Κορινθίας – Ξυλόκαστρο 20400
Τηλ. 27430 22966 & 6977939597
e-mail: info@daphnesclub
www.daphnesclub.com

Δημήτρης Λιακόπουλος
LidoHotel
Μελίσσι Κορινθίας – Ξυλόκαστρο 20400
Τηλ. 27430 61570 & 6977309409
e-mail: info@lido-hotel.net
www.lido-hotel.net

Sports in

Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός 28-28: Σπουδαία εμφάνιση στην Ουγγαρία και τώρα όλα είναι στο χέρι του!

Ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός για την πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup, καθώς ήρθε ισόπαλος 28-28 με την Φερεντσβάρος στην Ουγγαρία – Σε μία εβδομάδα (27/4) η ρεβάνς στο Κλειστό της Ηλιούπολης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024