Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρόδος, σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών!

Ρόδος, σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών!

Το νησί της Ρόδου βρίσκεται στο σταυροδρόμι δύο μεγάλων θαλάσσιων διαδρομών της Μεσογείου, ανάμεσα στο Αιγαίο πέλαγος και τις ακτές της Μέσης Ανατολής. Ως σημείο συνάντησης τριών πολιτισμών, η Ρόδος χαρακτηρίζεται από πλήθος επιρροών και είναι ένας προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου. Κατά τη διάρκεια της μακραίωνης ιστορίας της, οι διαφορετικοί λαοί που […]

Το νησί της Ρόδου βρίσκεται στο σταυροδρόμι δύο μεγάλων θαλάσσιων διαδρομών της Μεσογείου, ανάμεσα στο Αιγαίο πέλαγος και τις ακτές της Μέσης Ανατολής.

Ως σημείο συνάντησης τριών πολιτισμών, η Ρόδος χαρακτηρίζεται από πλήθος επιρροών και είναι ένας προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου. Κατά τη διάρκεια της μακραίωνης ιστορίας της, οι διαφορετικοί λαοί που κατοίκησαν στο νησί έχουν αφήσει το σημάδι τους σε όλες τις πλευρές του πολιτισμού του τόπου: στην αρχιτεκτονική, την τέχνη, αλλά και τη γλώσσα.

Η στρατηγική θέση του νησιού απέφερε σε αυτό μεγάλο πλούτο και κατέστησε την πόλη της Ρόδου μια από τις εξέχουσες πόλεις της αρχαίας Ελλάδας.

Η Ρόδος είναι το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων. Η πρωτεύουσά της βρίσκεται στο βόρειο άκρο του νησιού, με τη Μεσαιωνική Πόλη στο κέντρο της να ξεχωρίζει. Το 1988 η Μεσαιωνική Πόλη χαρακτηρίστηκε Πόλη Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Αποτελεί ένα μείγμα αρχιτεκτονικών από διάφορες ιστορικές περιόδους, με δεσπόζουσα την περίοδο της παραμονής στο νησί του τάγματος των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη, καθώς και αυτήν των Οθωμανών.

Ανηφορίζοντας την οδό Ιπποτών, στο τέρμα δεξιά, βρίσκεται το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου. Το εν λόγω παλάτι χτίστηκε στη θέση της κάτω ακρόπολης της αρχαίας Ρόδου, εκεί όπου αρχικά βρισκόταν ο ναός του Θεού Ήλιου. Το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου ανακατασκευάστηκε σύμφωνα με τα αρχικά του σχέδια από τους Ιταλούς το 1940. Το 1988 φιλοξένησε τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ο.Κ. και κατά καιρούς φιλοξενεί εκθέσεις και σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα.

Η Μεσαιωνική Πόλη είναι σήμερα ένα ζωντανό κομμάτι της σύγχρονης πόλης, όπου αναπτύσσονται εμπορικές, τουριστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, ενώ περιλαμβάνει και κατοικημένες περιοχές.
(Πηγή & περισσότερες πληροφορίες: επίσημη ιστοσελίδα Δήμου Ρόδου).

Μπείτε τώρα στοtravelplan.gr και κλείστε τα εισιτήριά σας, εγγυημένα στις φθηνότερες τιμές.
O CEO, κ. Γιώργος Δασκαλάκης, και η ομάδα του travelplan.gr σάς εύχονται καλά ταξίδια!

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024