Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανοίγει πανιά ο

Ανοίγει πανιά ο «Κόρφος 2013» του Ν.Ο.Τ.Κ.

Τριάντα δύο σκάφη ανοίγουν πανιά στο πλαίσιο του ιστιοπλοϊκού αγώνα «ΚΟΡΦΟΣ 2013», που διοργανώνει ο Ναυταθλητικός Όμιλος Τζιτζιφιών – Καλλιθέας (Ν.Ο.Τ.Κ.) από την Παρασκευή 6 έως την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου. Ο αγώνας αποτελεί παραδοσιακό θεσμό του Ν.Ο.Τ.Κ., καθώς πραγματοποιείται επί 30 συνεχή χρόνια. Την Πέμπτη το βράδυ στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Τ.Κ. έγινε η συνάντηση των […]

Τριάντα δύο σκάφη ανοίγουν πανιά στο πλαίσιο του ιστιοπλοϊκού αγώνα «ΚΟΡΦΟΣ 2013», που διοργανώνει ο Ναυταθλητικός Όμιλος Τζιτζιφιών – Καλλιθέας (Ν.Ο.Τ.Κ.) από την Παρασκευή 6 έως την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου. Ο αγώνας αποτελεί παραδοσιακό θεσμό του Ν.Ο.Τ.Κ., καθώς πραγματοποιείται επί 30 συνεχή χρόνια.

Την Πέμπτη το βράδυ στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Τ.Κ. έγινε η συνάντηση των κυβερνητών, όπου δόθηκε η ενημέρωση για τις οδηγίες πλου του αγώνα, καθώς και για τις παροχές, εκδηλώσεις-happenings που έχουν προγραμματιστεί για την παραμονή των αγωνιζόμενων πληρωμάτων στον Κόρφο. Ο Ν.Ο.Τ.Κ., σε συνεργασία με το σύστημα MarineTraffic, παρέχει πρώτη φορά τη δυνατότητα παρακολούθησης των ιστιοπλοϊκών σκαφών που θα πάρουν μέρος στον αγώνα σε πραγματικό χρόνο, μέσω της ιστοσελίδας www.marinetraffic.com

Σε όλα τα πληρώματα ο Ν.Ο.Τ.Κ. πρόσφερε αναμνηστικό βραχιολάκι-δώρο για τη συμμετοχή τους στον αγώνα. Ο πρόεδρος του Ν.Ο.Τ.Κ., Παντελής Παυλίδης, δήλωσε πολύ ικανοποιημένος για τη μεγάλη συμμετοχή σκαφών στον αγώνα του Κόρφου, που πλέον, ύστερα από 30 χρόνια, θεωρείται θεσμός, καθώς και για τη συνεργασία με την marinetraffic.

Η εκκίνηση για τον «Κόρφος 2013» εις μνήμην Ν. Κοσμόπουλου θα δοθεί την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στις 4 το απόγευμα από το Φάληρο. Οι 200 περίπου ιστιοπλόοι θα αρμενίσουν με τα χρώματα των πανιών τους τα 27 ναυτικά μίλια που τους χωρίζουν από το μαγευτικό παραθαλάσσιο οικισμό του Κόρφου Κορινθίας. Η διαδρομή περιλαμβάνει 2 ιστιοδρομίες, καθώς τα σκάφη θα κάνουν διέλευση από τη νήσο Πλατεία στα 15 ναυτικά μίλια από το Φάληρο και θα τερματίσουν στον Κόρφο.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική πρόγνωση, οι άνεμοι θα πνέουν από νότια κατεύθυνση με ένταση έως 3 μποφόρ, κάτι που σημαίνει ότι τα σκάφη αναμένεται να αρχίσουν να προσεγγίζουν τη γραμμή τερματισμού γύρω στις 10 το βράδυ της Παρασκευής. Τα σκάφη που θα φθάνουν στον κόλπο του Κόρφου θα έχουν τη δυνατότητα να δέσουν στη νέα πλωτή προβλήτα, η οποία παραχωρείται από την Τοπική Κοινότητα Κόρφου για αποκλειστική χρήση των αγωνιζομένων. Η προβλήτα διαθέτει ρεύμα και νερό, και τα σκάφη του αγώνα θα έχουν ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση.

Το cafe-bar-restaurant “ΝΑΥΤΙΛΟΣ” θα προσφέρει πάγο στα πληρώματα. Οι αθλητές το βράδυ της Παρασκευής, μετά τον τερματισμό τους, θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν στο “welcome party” με κερασμένη μπίρα που διοργανώνει το bar “Ψύλλος» στον Κόρφο.

Ο Ν.Ο.Τ.Κ. και η Τοπική Κοινότητα Κόρφου σε συνεργασία με το Δήμο Κορινθίων θα υποδεχθούν όλους τους συμμετέχοντες αθλητές στην τελετή απονομής των δύο πρώτων ιστιοδρομιών στο χώρο της κεντρικής πλατείας στις 8:30 το βράδυ του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου. Ζωντανή μουσική από το συγκρότημα “Η παρέα του ρεμπέτικου” θα διασκεδάσει τους αθλητές, οι οποίοι στη συνέχεια θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν γεύσεις από μπάρμπεκιου και κορινθιακό κρασί. Την Κυριακή το πρωί η Τοπική Κοινότητα Κόρφου θα αποχαιρετίσει τους αθλητές προσφέροντάς τους αναμνηστικό δώρο.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024