Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα Mansion Kyani και Mansion Sophia στη Σαντορίνη

Τα Mansion Kyani και Mansion Sophia στη Σαντορίνη

Στην ενδοχώρα της Σαντορίνης, βρίσκεται ο οικισμός Μεγαλοχώρι. Εκεί δύο από τα ωραιότερα αρχοντικά, αναπαλαιώθηκαν με σεβασμό στην παράδοση και την ιστορία τους και σήμερα προσφέρονται προς ενοικίαση από την εταιρία Santorini Heritage Villas & Mansions.

Στην ενδοχώρα της Σαντορίνης, βρίσκεται ο οικισμός Μεγαλοχώρι. Εκεί δύο από τα ωραιότερα αρχοντικά, αναπαλαιώθηκαν με σεβασμό στην παράδοση και την ιστορία τους και σήμερα προσφέρονται προς ενοικίαση από την εταιρία Santorini Heritage Villas & Mansions.

Ταξίδι σε μια αλλιώτικη Σαντορίνη
Στο πανέμορφο νησί της Σαντορίνης, πέρα από τα γνωστά και δημοφιλή χωριά της Οίας και των Φηρών, θα συναντήσουμε και οικισμούς που στις αρχές του προηγούμενου αιώνα είχαν γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη, χάρη
στο εμπόριο του περίφημου τοπικού κρασιού κυρίως προς στην αυτοκρατορική
Ρωσία και τη Γαλλία. Ίσως ο πιο καλοδιατηρημένος από αυτούς τους οικισμούς είναι το Μεγαλοχώρι όπου ο αλλοτινός πλούτος από το εμπόριο κρασιού είναι εμφανής στα αρχοντόσπιτά του. Δύο από αυτά είναι τα Mansion Kyani και Mansion Sophia, όπως ονομάζονται σήμερα.

MANSION KYANI
Το Mansion Kyani, όπως όλα τα καλά σπίτια του νησιού, διέθετε εκτός από το κυρίως οίκημα, μια μεγάλη πλακόστρωτη αυλή καθώς και κάναβα για να εξυπηρετεί τις ανάγκες του τρύγου. Στην ανακατασκευή που ανέλαβαν τοπικοί τεχνίτες, χρησιμοποιήθηκε η ηφαιστειακή θηραϊκή πέτρα, η οποία υπήρχε ήδη στα θεμέλια του σπιτιού, με αποτέλεσμα έναν εντυπωσιακό χώρο ξεκούρασης και αναψυχής, που περιλαμβάνει κήπο, χτιστό καθιστικό και πισίνα, με θέα τα καμπαναριά της Παναγίας, ο οποίος μάλιστα φωτίζεται εντυπωσιακά το βράδυ με ειδικό φωτισμό led δημιουργώντας μοναδική ατμόσφαιρα.

Το κυρίως οίκημα μετά τις εργασίες ανακαίνισης αποτελείται πλέον από τρεις ανεξάρτητους χώρους.
Στον πάνω όροφο υπάρχει υπνοδωμάτιο, σαλόνι, γκαρνταρόμπα, ευρύχωρο μπάνιο και μια μεγάλη βεράντα με καταπληκτική θέα τα λευκά σπίτια του χωριού, τα καμπαναριά, τους αμπελώνες και το Αιγαίο στο βάθος.
Στο κάτω επίπεδο, το σπίτι χωρίζεται σε δύο τμήματα: Στο πρώτο, εκεί που άλλοτε βρισκόταν η κάναβα, τώρα υπάρχει ένα υπνοδωμάτιο με king size χτιστό κρεβάτι, το οποίο συνδέεται με ένα μεγάλο λουτρό με επίσης χτιστό Jacuzzi καθώς και την κουζίνα στην οποία δεσπόζει ακόμα ο παλιός ξυλόφουρνος. Στο δεύτερο τμήμα, συναντούμε άλλη μία κρεβατοκάμαρα, ένα λουτρό ντυμένο σε ανοιχτόχρωμη πέτρα και ένα καθιστικό με το τυπικό σταυροθολωτό ταβάνι των σαντορινιών αρχοντικών. Είναι αναμενόμενο πως σε μία τέτοια εξοχική έπαυλη, κάθε γωνιά αποτελεί ιδανικό καταφύγιο για στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης.

MANSION SOPHIA
Το Mansion Sophia -ένα κτήριοδιακοσίων ετών(!)- υποβλήθηκε σε εντατικές εργασίες προσεκτικής αναπαλαίωσης έτσι ώστε να διατηρήσει τον αυθεντικό χαρακτήρα του, αλλά και να αποκτήσει όλες τις σύγχρονες ανέσεις μιας πλούσιας εξοχικής κατοικίας.
Όλα τα δωμάτια του σπιτιού βλέπουν στην ευρύχωρη πλακόστρωτη αυλή με την πισίνα μαροκινού τύπου και τον όμορφο κήπο, ενώ και από την κουζίνα οδηγούμαστε σε μια μικρή βεράντα με θέα στα γραφικά καμπαναριά του χωριού τριγυρισμένη με πολύχρωμα φυτά όπου οι ένοικοι απολαμβάνουν το πρωινό ή το γεύμα τους.
Στο εσωτερικό, βρίσκεται η μεγάλη κρεβατοκάμαρα με το σταυροθολωτό ταβάνι και το σαλόνι με τα αυθεντικά, έπιπλα-αντίκες του σπιτιού και τα φωτιστικά φτιαγμένα από αμπελόβεργες, ώστε να ταιριάζουν με την υψηλή αισθητική του σπιτιού. Τους εσωτερικούς χώρους συμπληρώνουν ένα δεύτερο μικρότερο υπνοδωμάτιο, ένα λουτρό στα χρώματα της τερακότας και η αυθεντική κουζίνα με τις χαμηλές πόρτες. Αυτό το προσεκτικά αναπαλαιωμένο αρχοντικό σας προσκαλεί σε στιγμές γεμάτες χαλάρωση και ξεγνοιασιά, χάρη στους άνετους και προσεγμένους εσωτερικούς χώρους αλλά και στην θαυμάσια αυλή με την πισίνα, τις ξαπλώστρες και τα υπέροχα λουλούδια της.

Περισσότερες πληροφορίες
Santorini Heritage Villas & Mansions
http://www.santoriniheritagevillas.com

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024