Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

«Κυνήγι θησαυρού» σε Μουσεία της Αθήνας

Πρόκειται για μια ιδέα των ξεναγών της Αθήνας -με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού - που εφαρμόζεται για τρίτη χρονιά και καλεί τους κατοίκους της σε ένα κυνήγι μικρών και μεγάλων θησαυρών στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Πρόκειται για μια ιδέα των ξεναγών της Αθήνας -με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού – που εφαρμόζεται για τρίτη χρονιά και καλεί τους κατοίκους της σε ένα κυνήγι μικρών και μεγάλων θησαυρών στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Οι ξεναγοί της Αθήνας, γιορτάζοντας την «παγκόσμια ημέρα τους» (21 Φεβρουαρίου), διοργανώνουν – υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων – ένα παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους που προτιμούν να εστιάζουν την προσοχή τους στα όμορφα πράγματα.

Το παιχνίδι

  1. Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, όσοι θέλουν να λάβουν μέρος θα προσέλθουν στο Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου, του Δήμου Αθηναίων, στο Πάρκο Ελευθερίας, όπου θα γίνεται η εγγραφή των συμμετεχόντων από τις 10 ως τις 12 το πρωί.
  2. Με την εγγραφή τους οι συμμετέχοντες θα παραλαμβάνουν έναν κατάλογο με τα μουσεία και τα μνημεία που συμμετέχουν, όπου θα αναγράφεται και ένα συγκεκριμένο αντικείμενο του μουσείου ή ένα μνημείο, το οποίο και θα πρέπει να ανακαλύψουν.
  3. Στους αντίστοιχους χώρους θα υπάρχουν ξεναγοί, οι οποίοι και θα κάνουν μια παρουσίαση του αντικειμένου. Μέσα από την ξενάγηση αυτή, οι συμμετέχοντες θα εντοπίζουν την απάντηση σε ένα ερωτηματολόγιο που θα τους έχει δοθεί στην εκκίνηση. Θα πρέπει, δηλαδή, οι συμμετέχοντες να πάνε στα μουσεία, να εντοπίσουν το έκθεμα και τον ξεναγό, και να λάβουν την απάντηση.
  4. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και έχουν συγκεντρωθεί οι απαντήσεις, θα τις παραδίδουν στο τελευταίο μουσείο, σε έναν ξεναγό που θα είναι εκεί γι’ αυτόν το σκοπό.Εκεί θα σας περιμένει και ο δημιουργός, μεταξύ άλλων, και του «Δρομέα» Κ. Βαρώτσος, έτοιμος να μιλήσει μαζί σας για τα έργα του.

Τα μουσεία, τα μνημεία και ο σταθμός που συμμετέχουν είναι (Ο χρωματισμός αντιστοιχεί και διευκολύνει στον εντοπισμό των κτιρίων και σημείων στον κεντρικό χάρτη):

α) Μουσείο Ελευθέριος Βενιζέλος Δήμου Αθηναίων (Βασιλίσσης Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας)
β) «Δρομέας», προαύλιος χώρος Εθνικής Πινακοθήκης
(Βασιλίσσης Σοφίας, έναντι Χίλτον)
γ) σταθμός Μετρό «Ευαγγελισμός (Βασιλίσσης Σοφίας)
δ)
Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (Βασιλίσσης Σοφίας)
ε) Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
(Νεοφύτου Δούκα 4 ή/και Βασιλίσσης Σοφίας)
στ) Κτήριο Πινακοθήκης Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα
(Μουσείο Μπενάκη, Κριεζώτου)

Το έπαθλο
Σ’ αυτό το διαφορετικό κυνήγι, η συμμετοχή σας ανταμείβεται.
Όλοι όσοι ολοκληρώνουν την αποστολή, θα κερδίζουν δωρεάν ξεναγήσεις οι οποίες θα προσφερθούν την επόμενη Κυριακή, 3 Μαρτίου.

Το παιχνίδι είναι βέβαια κυρίως νοητικό, αλλά θα σας «τονώσει» και σωματικά, αφού θα σας δώσει την ευκαιρία για ένα ωραίο περίπατο σε μια διαδρομή που δεν ξεπερνά τα 2,5 χλμ.

Ευχή του Σωματείου είναι να αγκαλιάσουν όσο περισσότεροι Αθηναίοι γίνεται την προσπάθεια αυτή, για να γνωρίσουν την ομορφιά και τη σπουδαιότητα των μουσείων της Αθήνας, να γνωρίσουν μια Αθήνα που δε μας πληγώνει, αλλά μας κάνει καλύτερους πολίτες. Ευχή ακόμα του Σωματείου, το Κυνήγι Θησαυρού να γίνει μόνιμος θεσμός και κάθε χρόνο να παρουσιάζονται διαφορετικά μουσεία και μνημεία της πόλης μας.

Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών
Απόλλωνος 9α, Τηλ 210 3229705, 210 3220090 – fax: 210 3239200
http://www.tourist-guides.gr/
e-mail xenagoi@otenet.gr

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024