Μανιταρομαγειρέματα στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

Φωτό:
Στα πλαίσια κύκλου σεμιναρίων για τις κουζίνες της Μακεδονίας και της Θράκης, που διεξάγει το Ι.Θ.Τ.Π., σε συνεργασία με την Chef Στέλλα Σπανού, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013, μάθημα μαγειρικής με ιδιαίτερες συνταγές με μανιτάρια.

Τα ελληνικά μανιτάρια είναι εξαιρετικά σε γεύση αλλά και πλούσια σε διατροφική αξία.
Φύονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, και αποτελούν, εδώ και πολλά χρόνια  μια από τις σημαντικότερες διατροφικές αξίες του λαού μας.

Τα μανιτάρια έχουν ιδιαίτερη διατροφική αξίας καθώς περιέχουν νερό σε μεγάλο ποσοστό, πολλές φυτικές ίνες, ελάχιστα λίπη, λίγα σάκχαρα,  πρωτεΐνες, μεταλλικά άλατα και  ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και ένζυμα. Επιπλέον σε δεκάδες είδη μανιταριών αποδίδονται θεραπευτικές ιδιότητες.

Σκοπός των μαθημάτων είναι η γνωριμία με την ιδιαίτερη παραδοσιακή κουζίνα της Μακεδονίας και της Θράκης δίνοντας έμφαση στην χρήση των τοπικών προϊόντων που παράγονται σε αυτή την περιοχή, με κύριο στόχο την προβολή και ανάδειξη των τοπικών γεύσεων, σε μια εποχή που χάνουμε την παραδοσιακή μας γεύση και κληρονομία εξαφανίζοντας την γευστική μας κουλτούρα.

Προσέλευση-εγγραφές: 17:00-17:15
Έναρξη σεμιναρίου: 17:15

Mετά τη λήξη του σεμιναρίου θα ακολουθήσει γευσιγνωσία των εδεσμάτων που θα παρασκευασθούν συνοδεία κρασιού.

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη του Grand Μασούτης, των κρεοπωλείων Μπατζακίδη και του Οίνου Σγουρίδη.


Πληροφορίες-εγγραφές στα τηλέφωνα της γραμματείας: 25410 26635 -29282,
καθημερινά 10:00-14:00 και 18:00-21:00.

Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

Κτήριο 1 – Οδ. Ανδρούτσου & 12 Αποστόλων, τηλ.: 25410 29282, fax.: 25410 62086
Κτήριο 2 – Καπνεργατών 9, τηλ.:25410 26635, fax.: 25410 84647
Τ.κ. 67 100, Ξάνθη
Web: www.fthrace.gr
blog:  fthrace.blogspot.com
email
: info@fhrace.gr - fthrace@otenet.gr



Η Στέλλα Σπανού
Η βραβευμένη με το Best in the World Award Cookbook Chef Στέλλα Σπανού, είναι μέλος της λέσχης αρχιμαγείρων Ελλάδος, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και φωτογράφος γαστρονομίας.
Επιμελείται μενού και μπουφέδες για εκδηλώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και
συνεργάζεται με γνωστές τηλεοπτικές εκπομπές, της Ελλάδος και του εξωτερικού, για την προβολή της παραδοσιακής κουζίνας.
Ως συγγραφέας γαστρονομίας έχει γράψει τα βιβλία «Έρωτας Γεύσεων», «Θρακιώτικες μυρωδιές και γεύσεις» και «Καβάλας γεύσεις».Υπό έκδοση βρίσκονται  τα βιβλία της «Θράκη – Αιγαίο - Κύπρος» και «Χαλκιδικής μαγειρέματα».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

Τίτλος*
Γράψτε το σχόλιό σας*
Ονομα που θα εμφανιστεί στο σχόλιό σας
E-mail
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

Γράψτε το κείμενο όπως το διαβάζετε παρακάτω:
Αν το κείμενο δεν είναι ευδιάκριτο, πατήστε εδώ να δημιουργηθεί νέο κείμενο.