9,10 Ιουνίου 2012: Τα παιδιά στην κουζίνα

Εργαστήρια του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης
Φωτό:
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής σε όλες τις Κοινότητες του, με στόχο την εξοικείωση των παιδιών με την γαστρονομία.

Τα παιδιά θα μεταμορφωθούν  σε μικρούς chef και ζαχαροπλάστες, με την καθοδήγηση των ειδικών και για δύο ώρες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν, δοκιμάζοντας τις ικανότητες τους, χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους, παίζοντας με τις πρώτες ύλες και «εξετάζοντας» τα αποτελέσματα της προσπάθειάς τους.

Ενδεικτικά, για να πάρετε μία γεύση, τα παιδιά θα φτιάξουν :
  • Cheesecake φρούτων εποχής
  • Μπάρες δημητριακών
  • Γλυκές τάρτες
  • Υγιεινή Παραμυθοσαλάτα
  • Αλμυρα Ταρτάκια με κρέμα φιλαδέλφεια, πιπεριές Φλωρίνης και άνιθο
  • Κουλουράκια δημητριακών με βρώμη, ταχίνι, μέλι, καρύδια
  • Open face sandwich με ζαμπόν, τυρί και ρόκα σε λευκή μπαγκέτα
  • Τρουφάκια & Πασταφλωράκια
Αναλυτικότερα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Τα παιδιά στην κουζίνα» έχει ως εξής:

Σάββατο 9.06.2012, 18.00 – 20.00
2η κοινότητα : 66ο Δημοτικό (Νικ. Καπάτου, Ξηροκρήνη)
3η κοινότητα : 45ο Δημοτικό (Θεοτοκοπούλου & Ολυμπιάδος 94, Άνω Πόλη)
5η κοινότητα :  Βίλα Μορντόχ (Βασ. Όλγας 162 & 25ης Μαρτίου)

Κυριακή 10.06.2012, 18.00 – 20.00
1η κοινότητα : 41ο Δημοτικό (Ικτίνου5, Κέντρο)
4η κοινότητα : 26ο Δημοτικό (Βαλτετσίου 17, Τούμπα)
6η κοινότητα : 1ο Γυμνάσιο (Γυμναστηρίου 2, Τριανδρία)

Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε παιδιά δημοτικού (6 έως 12 ετών) και η συμμετοχή σε αυτές θα γίνεται μέσω κράτησης στη γραμματεία του Φεστιβάλ Γαστρονομίας.

Πληροφορίες – Κρατήσεις
2310-280328, foodfestival@thessaloniki.gr (κυρία Μαρία Ξεπαπαδάκη)

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην ομάδα των εθελοντών που θα συμβάλει στη διεξαγωγή των παιδικών εργαστηρίων γίνεται μέσω του link:
http://foodfestival.thessaloniki.gr/volunteer/

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

Τίτλος*
Γράψτε το σχόλιό σας*
Ονομα που θα εμφανιστεί στο σχόλιό σας
E-mail
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

Γράψτε το κείμενο όπως το διαβάζετε παρακάτω:
Αν το κείμενο δεν είναι ευδιάκριτο, πατήστε εδώ να δημιουργηθεί νέο κείμενο.