Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Επισκέψιμος και πάλι ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου στη Σαντορίνη

Πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης τα εγκαίνια του αρχαιολογικού χώρου Ακρωτηρίου Σαντορίνης από τον υφυπουργό Πολιτισμού, Πέτρο Αλιβιζάτο, και το δήμαρχο Σαντορίνης, Νίκο Ζώρζο. Ο αρχαιολογικός χώρος ήταν κλειστός από το Σεπτέμβριο του 2005, όταν κατέρρευσε το στέγαστρο, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος.

Πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης τα εγκαίνια του αρχαιολογικού χώρου Ακρωτηρίου Σαντορίνης από τον υφυπουργό Πολιτισμού, Πέτρο Αλιβιζάτο, και το δήμαρχο Σαντορίνης, Νίκο Ζώρζο.

Ο αρχαιολογικός χώρος ήταν κλειστός από το Σεπτέμβριο του 2005, όταν κατέρρευσε το στέγαστρο, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και ο δήμαρχος Σαντορίνης αγόρασαν από τα εκδοτήρια, στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου, τα πρώτα εισιτήρια που εκδόθηκαν με την επαναλειτουργία του, έπειτα από επτά χρόνια διακοπής, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες για την κατασκευή του νέου στεγάστρου.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Πέτρος Αλιβιζάτος, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του χώρου ως του σημαντικότερου προϊστορικού οικισμού στην περιοχή του Αιγαίου και ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του υπουργείου που έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν, ώστε με το ξεκίνημα του φετινού καλοκαιριού ο χώρος να μπορέσει να ανοίξει για το κοινό.

Ο δήμαρχος της Σαντορίνης, Ν. Ζώρζος, δήλωσε ότι, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, θα διατεθεί προσωπικό του Δήμου Σαντορίνης για τη φύλαξη του χώρου και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Η παραλαβή του έργου «Ανάδειξη, Διαμόρφωση και Αντικατάσταση Στεγάστρου Αρχαιολογικού Χώρου Ακρωτηρίου Θήρας» έγινε από τον εργοδότη, την «Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία». Το έργο παρέλαβε για χρήση ο φορέας λειτουργίας, δηλαδή η ΚΑ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

Ο αρχαιολογικός χώρος θα είναι επισκέψιμος από τις 10 π.μ. έως τις 5 μ.μ.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024