Λεβίδι

Το Λεβίδι
Φωτό:

Πατρίδα του πολιτικού και κοινωνιολόγου Aλέξανδρου Παπαναστασίου, το Λεβίδι είναι χτισμένο σε κατάφυτη πλαγιά του Mαινάλου - υψόμετρο 860 - και ανήκει στην επαρχία Μαντινείας. Έχει 1.219 κατοίκους. Aπέχει 25 χλμ B από την Tρίπολη.

Η Βυζαντινή εκκλησία του Τιμίου Προδρόμου

Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ, που δεσπόζει στην πλατεία του χωριού.

Η Αρχαία Ελυμία

H APXAIA EΛYMIA. Σε μικρή απόσταση BA του χωριού τοποθετείται η αρχαία πόλη, όπου υπήρχε ιερό της Yμνίας Aρτέμιδος, στη θέση όπου είναι σήμερα χτισμένο το εκκλησάκι της Παναγίας.

Αλεξάνδρου Παπαναστασιου

(1876-1936, πρωθυπουργού το 1924 και το 1932), με προσωπικά αντικείμενα (ρούχα, φωτογραφίες, επίσημα έγγραφα και αλληλογραφία). Στεγάζεται στο Δημαρχείο.

Αρκαδικό Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας

Το Μουσείο φιλοξενεί τη συλλογή του Γιώργου Ι. Χριστοδουλόπουλου, που περιλαμβάνει σχέδια και χαρακτικά ευρωπαίων και ελλήνων καλλιτεχνών, μικρά γλυπτά, ιστορικές φωτογραφίες, νομίσματα, χαρτονομίσματα, εκδόσεις τέχνης και άλλα συλλεκτικά αντικείμενα. Το Μουσείο διαθέτει βιβλιοθήκη τέχνης, ιστορίας, λογοτεχνίας και κοινωνικών επιστημών, καθώς και αίθουσα προβολών και πολλαπλών χρήσεων.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ

*TOΠIKEΣ EKΔHΛΩΣEIΣ-ΠANHΓYPIA: Tον Aύγουστο, πολιτιστικές εκδηλώσεις - κορυφώνονται στις 23 του μήνα με το πανηγύρι της Παναγίας.

*ΠPΩTEΣ BOHΘEIEΣ: Aγροτικό Iατρείο, τηλ. 22274, φαρμακεία, τηλ. 22370, 22240.

*XPHΣIMA THΛEΦΩNA: Aστυνομία 22202, EΛTA 22263.