Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βλυχό και Γένι, μια φιλόξενη αγκαλιά

Βλυχό και Γένι, μια φιλόξενη αγκαλιά

Νότια από το Νυδρί, στο μέσον περίπου της ανατολικής ακτογραμμής της Λευκάδας, οι ταξιδιώτες ανακαλύπτουν μια φιλόξενη αγκαλιά, το βαθύ και κλειστό όρμο Βλυχού, όπου ελλιμενίζονται πολυάριθμα ιστιοπλοϊκά σκάφη. Κοντά στο μυχό του απάνεμου όρμου Βλυχού είναι χτισμένο το ομώνυμο χωριό, ενώ στις απέναντι ακτές απλώνεται ο γραφικός παραθεριστικός οικισμός Γένι. Το ενδιαφέρον των παραθεριστών […]

Νότια από το Νυδρί, στο μέσον περίπου της ανατολικής ακτογραμμής της Λευκάδας, οι ταξιδιώτες ανακαλύπτουν μια φιλόξενη αγκαλιά, το βαθύ και κλειστό όρμο Βλυχού, όπου ελλιμενίζονται πολυάριθμα ιστιοπλοϊκά σκάφη.

Κοντά στο μυχό του απάνεμου όρμου Βλυχού είναι χτισμένο το ομώνυμο χωριό, ενώ στις απέναντι ακτές απλώνεται ο γραφικός παραθεριστικός οικισμός Γένι.

Το ενδιαφέρον των παραθεριστών προσελκύουν το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής, στο ομώνυμο ακρωτήρι, ο τάφος του Γουλιέλμου Ντέρπφελντ, γερμανού αρχιτέκτονα και αρχαιολόγου, που ταύτισε τη Λευκάδα με την ομηρική Ιθάκη, και ο όρμος Δεσίμη, απέναντι από το Μεγανήσι.

Στην ευρύτερη περιοχή του Βλυχού βρίσκονται το Κατωχώρι (4 χλμ Ν από το Βλυχό), με δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, τα Χαραδιάτικα (3 χλμ Δ από το Βλυχό) και το Άλατρο (6,5 χλμ Δ από το Βλυχό), ορεινός οικισμός.

Από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, που βρίσκεται κοντά στο Άλατρο, οι ταξιδιώτες απολαμβάνουν τη μαγευτική θέα στα Πριγκιποννήσια.

Πατήστε εδώ για να σχηματίσετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για όλους τους οικισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας.

Sports in

Ολυμπιακός: Μια φωτόλουστη χρονιά!

Το μότο των ιθυνόντων είναι «δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024