Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στις γειτονιές της Λευκάδας

Στις γειτονιές της Λευκάδας

Πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο με μεσαιωνική παράδοση και ιδιότυπο αρχιτεκτονικό παρελθόν, η πόλη της Λευκάδας καλωσορίζει τους επισκέπτες στην είσοδο του νησιού. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν η πολεοδομική συγκρότηση και η μορφολογική εξέλιξη των αρχιτεκτονημάτων της πόλης. Τα παραδοσιακά σπίτια, οι αξιόλογες εκκλησίες με τα περίτεχνα καμπαναριά, οι μικρές πλατείες, τα όμορφα σοκάκια, οι γραφικοί πλακόστρωτοι πεζόδρομοι […]

Πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο με μεσαιωνική παράδοση και ιδιότυπο αρχιτεκτονικό παρελθόν, η πόλη της Λευκάδας καλωσορίζει τους επισκέπτες στην είσοδο του νησιού. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν η πολεοδομική συγκρότηση και η μορφολογική εξέλιξη των αρχιτεκτονημάτων της πόλης.

Τα παραδοσιακά σπίτια, οι αξιόλογες εκκλησίες με τα περίτεχνα καμπαναριά, οι μικρές πλατείες, τα όμορφα σοκάκια, οι γραφικοί πλακόστρωτοι πεζόδρομοι με τα εμπορικά καταστήματα και τα καφέ – εστιατόρια συνθέτουν ένα ξεχωριστό οικιστικό σύνολο.

Τους επισκέπτες εντυπωσιάζουν η μαρίνα της Λευκάδας, σημείο αναφοράς για τους λάτρεις των θαλάσσιων εκδρομών, και η πλωτή κινητή γέφυρα, που ενώνει τη Λευκάδα με τις ακαρνανικές ακτές.

Στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας ξεχωρίζουν η βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας Οδηγήτριας, τα ερείπια της αρχαίας Λευκάδας, κοντά στο χωριό Καλλιγόνι, το φρούριο της Αγίας Μαύρας και η μονή της Παναγίας της Φανερωμένης, θρησκευτικό κέντρο της Λευκάδας, κοντά στο χωριό Φρύνι.

Κοντά στην πόλη της Λευκάδας βρίσκεται ο τουριστικός οικισμός του Αγίου Ιωάννη Αντζούση, με την ομώνυμη εκκλησία.

Πατήστε εδώ
για να βρείτε όλα όσα θα θέλατε να γνωρίζετε για την πόλη της Λευκάδας, την ευρύτερη περιοχή και όλους τους υπόλοιπους οικισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024